home        club        historiek        spelers        foto’s        kalender        klassement        contact        links        uitlaatklep   
 
   

IRIS wordt 9e of 11e, daar bestaat nogal verwarring rond, op het Chiro Kubb-tornooi.

Het tornooi vond plaats op de burcht in Londerzeel. Een prestatie op ongeveer 55 ploegen

 

 

Op 14 augustus 2020 is Jean van ons heengegaan. Na een jaar moedig vechten tegen zijn ziekte heeft hij de strijd uiteindelijk verloren.

Jean is geboren in Asse op 21/06/1946, waar hij in zijn jeugd voetbal speelde. Hij was keeper in zijn ploeg Walfergem “HER OP”. Hij moest het van zijn snelheid hebben, want van gestalte was Jean niet groot. Klein maar dapper dus.

Na zijn huwelijk met Christiane bouwden zij hun woning in Londerzeel en in 1975 was hij een van de eerste die Jules kon aanwerven voor onze ploeg Iris. Sindsdien is Jean lid geweest van Iris. Vele jaren als speler (passeur) en bestuurslid. Jean was ook een gerespecteerde coach. Ook was Jean nauw betrokken bij de oprichting van Iris 2000. Jean was iemand waarop je kon rekenen voor alles. Helpen bij tornooien, braderie, BBQ , uitstapjes, ja zelfs een tent voor de braderie in elkaar lassen was een koud kunstje voor hem.

Op 60-jarige leeftijd is Jean gestopt met volleyballen bij Iris, maar was nog overal in betrokken, als trouwe supporter van beide ploegen was hij een bekend figuur. De laatste jaren zagen wij Jean terug volleyballen bij Volley 55 in Woluwe, waar hij zijn oude glorie terug kon bovenhalen.

Wij zullen Jean nooit vergeten, wat hij voor ieder van ons bij Iris is geweest.

 

 
Zoals verwacht wordt de competitie, in navolging van Volley Vlaanderen, stopgezet

Er zal hierdoor ook geen kampioen aangeduid worden. Er zullen evenmin stijgers of dalers zijn. Alle niet-gespeelde matchen worden dus geannuleerd.
We moge best fier op onszelf mogen zijn met een mooie, op dit moment natuurlijk, 5de plaats. Dat belooft voor volgend seizoen.

 

 

Door het corona virus worden er momenteel geen wedstrijden meer gespeeld, noch getraind

Waarschijnlijk zullen de wedstrijden ook niet meer gespeeld worden. Dit geldt voor alle volleybal wedstrijden in het hele land. Er wordt nog bekeken wat er met het klassement zal gedaan worden.

[update 14/11/2020] Ook in het nieuwe seizoen 20-21 zijn de wedstrijden en trainingen tot nader order opgeschort.

 

 

Onze sponsor (DVV - Peter Lambrechts) kwam vorige vrijdag onze nieuwe uitrusting officieel overhandigen.

Verleden vrijdag is Peter Lambrechts langs gekomen om onze nieuwe uitrusting officieel te overhandigen.
En wij wonnen er direct de wedstrijd tegen Groot Bijgaarden mee. De belooft een fanatisch seizoen te worden.

 

 

Vanaf september 2019 speelt iris terug in de

De gemeentelijke sporthal aan het zwembad van londerzeel werd gerenoveerd en vanaf september 2019 speelt IRIS terug in haar vertrouwde omgeving. Hoewel, onze niveau gaat er serieus op voorhuit. Niet alleen door het samenvoegen van IRIS 75 en IRIS 2000, maar vanaf spelen op de eerste verdieping.

 

 

Stevoc was Top!

Een prachtige 4de plaats na de halve finale verloren te hebben tegen de uiteindelijke tornooi winnaar. Dat belooft voor de rest van het seizoen!

 

 

Het was een spannend seizoen en voor onze inspanning zijn we beloond.

Dank aan alle supporters om ons gisteren naar de titel te leiden!
Dank aan alle spelers van de club voor hun inzet, de vriendschap en het mooie volleybal dit seizoen.
Dank aan het bestuur voor den tourne gnrale!

Meer op nieuwsblad.be


 

 
Door een wijziging in de website van de volleybalbond heeft het klassement een hele tijd uitgelegen op onze website

Na veel onderzoek is het eindelijk gelukt om het real-time klassement weer online te krijgen op onze website. Kijk vlug op het klassement.

 

 
Vanaf september 2017 speelt iris in GTIL, daalkouter, Londerzeel

De gemeentelijke sporthal aan het zwembad van londerzeel is nog steeds gesloten voor renovaties. Iris speelt in de gemeentelijke technische school, daalkouter in Londerzeel

 

 
Op zaterdag 26 augustus 2017 vindt het 5e indoortornooi plaats in de Verma sporthal in Malderen.

Voor Herenploegen recreatief tot geoefend recreatief
Zaterdag 26 augustus 2017 vanaf 13h00 tot 19h00.
In Sporthal Verma te 1840 Malderen Karreveld 3
Ideaal als voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Inschrijvingsgeld 30 € per ploeg te storten op rekening van Iris Volleybalclub BE15 7512 0540 6230 Reigerstraat 8 1840 Londerzeel
met vermelding : naam van ploeg en verantwoordelijke met tel of gsm nummer
Ieder ploeg speelt zeker 6 matchen van +/- 20 minuten.
Eerste matchen voorzien om 13h15.
Kleedkamers met douches /dranken en broodjes aan zeer matige prijzen zijn voorzien.

 

 
Vanaf januari zal iris in de Blauvenne in Londerzeel St-Jozef spelen op woensdag om 20:00 

 

Op vrijdag 7 oktober zal IRIS een symbolische cheque overhandigen aan de ouders

Dankzij het indoor tornooi konden we het bedrag van 750 euro schenken voor een jongentje van 6 jaar die zijn grootste droom waar wil maken....ooit alleen kunnen stappen. Zijn verhaal kan je lezen op http://www.eenhartvoorbrenn.be/.

 

 

Dit jaar wil volleybalclub IRIS een deel van de winst schenken aan VzweenhartvoorBrenn

Een jongentje van 6 jaar die zijn grootste droom waar wil maken....ooit alleen kunnen stappen. Zijn verhaal kan je lezen op http://www.eenhartvoorbrenn.be/.

 

 
Op zaterdag 3 september 2016 vindt het 4e indoortornooi plaats in de Verma sporthal in Malderen.

Na het prachtig verloop van de vorige jaren, met sportieve ploegen, hoogstaande volleybal en mooie winnaars, willen wij onze 4de editie aankondigen.

Voor Herenploegen uit Recreatieve Competitie zoals: De Vriendschap, VLM of gelijkwaardig en dit jaar uitgebreid met Jongens Jeugd vanaf U15.

Zaterdag 3 september 2016 in de sporthal Verma Karreveld 3 te Malderen. Ideaal als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om een aangenaam verloop, met 5 a 6 wedstrijden van 2 sets per team, te garanderen is het aantal ploegen beperkt .

Inschrijven via website: www.volley-iris.be of mail: william@volley-iris.be uiterlijk tegen 24 augustus .
Te vermelden: naam van de ploeg, reeks in de Vriendschap, VLM of andere, naam van de verantwoordelijke, e-mailadres ,tel of gsm.

Inschrijvingsgeld:25 €

De inschrijving is definitief bij ontvangst van het inschrijvingsgeld, op bankrekening BE15 7512 0540 6230 van Volleybalclub Iris. Na inschrijving krijgt elke ploeg een info-bundel toegestuurd. Start van het tornooi om 10h00. Aanmelden ten laatste om 9h30. Elke ploeg zorgt voor eigen opwarmingsballen. Iris zorgt voor scheidsrechters. Er zijn broodjes en drank voorzien aan heel democratische prijzen.

Bijkomende inlichtingen te verkrijgen via gsm: 0473/353087

 

 
Op vrijdag 22 april speelde William zijn laatste wedstrijd voor VC IRIS. Hij blijft nog wel even actief in de club als vroeger.

Het klonk al enkel jaren in het struikgewas dat het verhaal van William als actieve speler bij VC Iris ten einde liep. Sinds de oprichting van de club in 75 was William verknocht aan de sympathieke club uit Londerzeel.

Op vrijdag 29/04/2016 speelde William zijn laatste competie-wedstrijd in het shirt van Iris. De opkomst was massaal om William aan te moedigen. De sfeer zat er goed in.

Fotos staan op de website van Het Nieuwsblad


 

 
volley-iris.be lanceert vandaag haar mobile website

Je kan deze bekijken via http://m.volley-iris.be

 

 

Het volleybal seizoen zit er weer op en de zomer komt eraan...

Dat betekend weer een aantal tornooien waar we veel plezier aan gaan beleven. Zo ook op ons eigen indoor tornooi waar onze jongste ploeg zal meedingen naar de kampioenstitel

 

 
Op zaterdag 5 september 2015 vindt het 3e indoortornooi plaats in de Verma sporthal in Malderen.

3de Iris Indoor Volleybaltornooi
Na het prachtig verloop van de vorige jaren, met sportieve ploegen, hoogstaande volleybal en mooie winnaars, willen wij onze 3de editie aankondigen.

Voor Herenploegen uit Recreatieve Competitie zoals: De Vriendschap, VLM of gelijkwaardig en dit jaar uitgebreid met Jongens Jeugd vanaf U15.

Zaterdag 5 september 2015 in de sporthal Verma Karreveld 3 te Malderen. Ideaal als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om een aangenaam verloop, met 5 a 6 wedstrijden van 2 sets per team, te garanderen is het aantal ploegen beperkt .

Inschrijven via website: www.volley-iris.be of mail: william@volley-iris.be uiterlijk tegen 24 augustus .
Te vermelden: naam van de ploeg, reeks in de Vriendschap, VLM of andere, naam van de verantwoordelijke, e-mailadres ,tel of gsm.

Inschrijvingsgeld:25 €

De inschrijving is definitief bij ontvangst van het inschrijvingsgeld, op bankrekening BE15 7512 0540 6230 van Volleybalclub Iris. Na inschrijving krijgt elke ploeg een info-bundel toegestuurd. Start van het tornooi om 10h00. Aanmelden ten laatste om 9h30. Elke ploeg zorgt voor eigen opwarmingsballen.Iris zorgt voor scheidsrechters. Er zijn broodjes en drank voorzien aan heel democratische prijzen.

Bijkomende inlichtingen te verkrijgen via gsm: 0473/353087

 

 

Op zaterdag 23 augustus vindt het 2e indoortornooi plaats in de Verma sporthal in Malderen.

Na het prachtig verloop van ons 1ste indoortornooi verleden jaar, met sportieve ploegen en mooie volleybal, willen wij onze 2de editie aankondigen.
Voor Herenploegen uit Recreatieve Competitie zoals: De Vriendschap, VLM of gelijkwaardig.
Zaterdag 23 augustus 2014 in de sporthal Verma Karreveld 3 te Malderen.
Ideaal als voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Om een aangenaam verloop, met 5 a 6 wedstrijden van 2 sets per team, te garanderen is het aantal ploegen beperkt tot 9.

Inschrijven via website: www.volley-iris.be of mail: william@volley-iris.be
Te vermelden: naam van de ploeg, reeks in de Vriendschap, VLM of andere, naam van de verantwoordelijke, e-mailadres ,tel of gsm.
Inschrijvingsgeld:25 �

De inschrijving is definitief bij ontvangst van het inschrijvingsgeld, op bankrekening BE15 7512 0540 6230 van Volleybalclub Iris.
Na inschrijving krijgt elke ploeg een info-bundel toegestuurd.
Start van het tornooi om 10h00. Aanmelden ten laatste om 9h30.
Elke ploeg zorgt voor eigen opwarmingsballen.
Iris zorgt voor scheidsrechters.

Er zijn broodjes en drank voorzien aan heel democratische prijzen.
Bijkomende inlichtingen te verkrijgen via gsm: 0473/353087


 

 
Het heeft lang geduurd

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk staat Iris2000 niet meer op een laatste plaats in de competitie. Na een eerte en welverdiende overwinning tegen Time Out (1-3), konden we die positieve lijn jammer genoeg niet doortrekken tegen de mannen van Stokkel. Toch mogen we tevreden zijn met een punt, na een spannende en sfeervolle wedstrijd (3-2). Hopelijk kunnen we op dit elan voortgaan en ons behoud in Heren I veilig stellen. Nu eerst de feestdagen goed verteren en dan er volle bak weer invliegen.

 

 

Er waren maar 4 spelers van IRIS 200 aanwezig op de training, maar het was de moeite waard.

zo bleken de dames van JVL (2e divisie) zo onder de indruk te zijn van onze volleybalkunsten dat ze samen met ons nog even wouden trainen. Het laatste half uurtje werd er eentje wat niemand van ons ooit voor mogelijk hield. En welle content :-)

 

 
Het had ook anders kunnen uitdraaien en aan de punten te zien had het dit ook moeten zijn.

Uitslag: 2-3 (25-20, 25-13, 24-26, 23-25, 17-19)
De derde set kwamen we al snel 0-5 achter, wat ons op een blijvende achtervolging verplichtte. Op het einde van de set was het kantje boordje. De vierde setbracht geen verbetering. De vijfde set beloofde toch de overwinning te vormen voor IRIS 2000 met een voorsprong van 8-1. Maar de wissel van het veld, bracht dit de jonge ploeg aan het wankelen en verloor dan toch nog de set en wedstrijd. Er zat meer in, maar (vooral de eerste twee sets) was het een geweldige westrijd voor iris 2000.

 

 

Het tornooi is gespeeld en de uitslag is bekend. Je kan deze nalezen op onze website onder tornooi 

 
Om het seizoen 2013-2014 succesvol te maken zijn we op zoek naar nieuwe spelers. Mail naar Fozzie voor meer info. 

 
De eerste helft van het seizoen zit er op en nog steeds heeft IRIS 2000 geen wedstrijd gewonnen.

Zelfs de eerste wedstrijd van de terug ronde, welke reeds voor Nieuwjaar gespeeld is, heeft geen winst gebracht voor de jongste ploeg van Iris. Wat is het probleem? Dat laten we over aan de analisten. Punt is wel dat we na Nieuwjaar ons geheim wapen kunnen inzetten. Of dit enig soelaas kan brengen, zullen we moeten afwachten. Op hoop van zege.

 

 

De fotos van het 25ste iristornooi staan online op deze website. Het zijn er weer een heel aantal. Op de site van Het Nieuwsblad vind je een overzicht van alle ploegen.

Speciaal voor deze 25ste editie is er een nieuwe fotogallerij gebouwd om het gebruiksgemak nog te vergroten. Je kan de fotos hier bekijken. De link naar Het Nieuwsblad voor fotos van alle ploegen die meededen vind je hier.

 

 
Heb je zin om mee te doen met het volleybal tornooi? Er zijn nog een paar ploegen die zich kunnen inschrijven. Wees er dus snel bij en schrijf je in.

Inschrijven doe je door het invul formulier te gebruiken op deze website. klik hier. Meer info vind je ook op deze website onder de rubriek tornooi.

Tot binnenkort!

 

 
Om tijdens het tornooi iedereen zijn smaak te laten horen zijn we op zoek naar de leukste songs

Om een top 100 aan te maken die we willen spelen tijdens het tornooi, is er een wedstrijd uitgeschreven. Bedoeling is dat iedereen zijn top 5 doorstuurt van de liedjes die je tijdens het tornooi wilt horen. Op basis van de resultaten wordt de lijst samengesteld. Je maakt hierbij kans op een mooie prijs!

 

 

We organiseren voor de 25ste keer ons tornooi. Ook dit jaar zal dit plaat vinden op de sporttereinnen aan de technische school (GTIL).

Je kan je vanaf nu inschrijven via de website voor het tornooi op zaterdag 25 augustus 2012. Hopelijk kunnen we net als vorig jaar evenveel of zelf iets meer ploegen verwelkomen.

 

 
Vanaf nu kan je mee discussiren op het laatste nieuws van deze website.

Hiervoor klik je gewoon op het nieuws dat je interesseert en onderaan kan je jouw mening kwijt. Benieuwd wat dat gaat opleveren.

 

 

Na de wedstrijd tegen Reternavoc staan we niet alleen virtueel, maar ook echt eerste in het klassement

Het ligt nu volledig in onze eigen handen om kampioen te spelen dit seizoen. We staan n puntje voor op Time-out welke hun seizoenszege uit handen hebben gegeven tegen Reternavoc (2/3). Na een verpletterende winst tegen Time-out en Daatmet (telkens 3/0) hebben we ook Reternavoc met deze cijfers naar huis gespeeld (het was voor hen niet zo ver). Als we de volgende wedstrijden tegen Ufo-aalst, Malpertuus en Davoc Lot winnen blijven we nummer 1.

 

 

TopVolleyBelgium vroeg ons om een link te plaatsen naar hun website voor de bekerfinale op 12 februari.

Je kan tickets bestellen via http://www.topvolleybelgium.be/bekerfinale

 

 
Missie geslaagd ondanks nederlaag

Na de vlotte 3-0 overwinning in de heenmatch, moesten onze mannen van Iris2000 vorige dinsdag naar Ternat. Geen probleem zou je dan denken. Maar door een vierde geblesseerde, waren ze nu nog maar met vijf. Ondanks alles, gaven we onszelf n bepaalde opdracht: proberen n set te winnen. Alhoewel de spelers van Set Up en de scheidrechter in het begin van de wedstrijd dachten aan een walk over, kregen ze de overwinning echter niet op een dienblad gepresenteerd. In de eerste twee sets konden we goed stand houden maar kwamen we net dat tikkeltje (6de man) tekort. Toch voelden we dat er meer inzat. Door een goede organisatie, goede opslagdruk en de nodige ambiance konden we set drie uiteindelijk in ons voordeel op het wedstrijdblad laten invullen. De vierde set was er echter teveel aan aangezien bij sommigen onder ons het licht reeds bijna uit was. Toch konden we achteraf tevreden huiswaarts keren omwille van die ene setwinst, en dat slechts met vijf spelers tegen een ploeg uit de eerste reeks. Missie geslaagd!

 

 
Iris2000 - Set Up III: 3 - 0

Het is nog maar eens bewezen: in een bekercompetitie kan men al eens stunten. En dat gebeurde ook tegen de huidige nummer 1 uit de 1ste herenreeks, Set Up III. Wat voor onze ploeg aanvankelijk een wedstrijd zou zijn waarbij we vooral moesten opletten om niet overklast te worden, werd het er een waarbij onze mannen vooral zelf zorgden voor het overwicht. Weinig fouten, goede blokkeringen, mooie aanvallen en vooral veel ambiance zorgden voor een fantastische 3-0 overwinning. Hopelijks kunnen we binnen een kleine 14 dagen weer stunten, maar in ieder geval, de winst van gisteren zal ons nog lang goed doen.

 

 

Sinds deze zomer gaat het slecht met de gezondheid van IRIS 2000

Sinds deze zomer neemt het aantal gekwetsten steeds toe. Het tornooi van Stevoc zorgen voor een arm uit de kom. Een knie blessure zorgde ook al voor uitval en nu volgt daar een verrokken ligament bij.

 

 
vanaf nu kan je van alle ploegen uit de reeks van IRIS 2000 of 75 op eenvoudige wijze de uitslagen van de gespeelde wedstrijden opvragen.

Dit kan je heel eenvoudig doen door in de menubalk via klassement te gaan en dan op uitslagen te klikken. Vervolgens moet je een ploeg uit de reeks van IRIS 2000 of van IRIS 75 kiezen voor de uitslagen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden te krijgen van de desbetreffende ploeg.

 

 
davoc lot - iris 2000 - 20.09.2011

Eerste match van het seizoen brengt altijd wat stress mee. Maar ondanks vele gewonden en afwezigen slaagden we er toch in de match tot een goed eind te brengen en de volle punten te pakken! dik gespeeld mannen! grtz-putteken

 

 

De fotos van het iris tornooi staan op de website

Je kan deze bekijken door op deze link te klikken of via de menubalk fotos.

 

 
Van onze reporter ter plaatse

Persbericht - Verslag 24ste volleybaltornooi Iris Londerzeel.

Afgelopen zaterdag 20 augustus mocht volleybalclub Iris 20 ploegen
verwelkomen op een een zonovergoten sportterrein van het GTIL te Londerzeel.
Niet minder dan 140 geoefende en minder geoefende volleyballers (M/V) namen
deel in n van de zes competities van de dag. Voor de zonnekloppers was dit
een prachtige afsluiter van een kwakkelende zomer, voor de actieve
volleyballers de perfecte voorbereiding op een nieuw seizoen. De spelers
wisten voornamelijk de familiale sfeer, de fair play en de diverse
competities te smaken. Zo ging team Orix uit Aalst met de trofee voor Best
Verklede Ploeg naar huis - van Aalstenaren hadden we niet minder verwacht.
Volley Kalfort mocht zich de sterkste uit de gewone competitie noemen, door
in een spannende finale het jonge team "Attentie Attentie vanaf nu is het
bier gratis" nipt te verslaan, en lieten daarbij VLAM uit Malderen achter op
een schrale derde plaats. De zuipbeker voor de ploeg die de clubkas het
meeste kon spijzen werd geledigd door de Annekes Boys uit Zaventem.
Voetbalploeg Thor Smis uit Steenhuffel kon zich getroosten met de rode
lantaarn. De trofee voor de beste verliezer of de ploeg die het beste
tegenstand bood ging naarAnnekes Boys. De fair play trofee moest
uiteindelijk verloot worden onder de helft van alle ploegen die het maximum
van de punten behaalden - en ging uiteindelijk naar De Champetters uit
Zaventem. Burgemeester Jozef De Borger en schepen voor Sport Conny Moons
kleurden de prijsuitreiking.

Er liggen nu al plannen klaar voor de jubileumeditie van het Iris tornooi
dat dan 25 kaarsjes mag uitblazen. Ploegen die nu al uit zijn op revanche
kunnen hiervoor nog een heel competitieseizoen oefenen. Genteresseerden die
graag eens kennismaken met de volleybalsport of de club Iris vinden meer
info op www.volley-iris.be.

 

 
Weersvoorspelling van het KMI

Zaterdagochtend hangt er mogelijk eerst nog nevel of lokaal mist. Overdag krijgen we droog en zonnig weer met in het noorden toch nog vrij veel wolkenvelden maar in het zuiden volop zon. De maxima schommelen tussen 20 of 21 graden aan de kust en lokaal 27 graden in de gebieden langs de Franse grens. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.
Zaterdagavond is het droog met brede opklaringen en blijft het nog lange tijd warm.

 

 
Vanaf deze week zijn de inschrijvingen afgesloten.

Het is spijtig genoeg niet meer mogelijk om je nog in te schrijven met een ploeg. Er zijn 20 ploegen ingeschreven. Op deze manier kunnen we het ideale spelconcept uit werken om iedereen een leuke, sportieve volleybal dag te bezorgen.

 

 

Vanaf nu kan je online inschrijven.

De laatste gegevens over het tornooi staan op deze website. Je kan je inschrijven via tornooi - inschrijven. Je inschrijving is pas definitief wanneer we jullie 25 euro ontvangen hebben.

Er zijn dit jaar ook talrijke nevencompetities. Meer info hierover vind je onder de rubriek tornooi op deze website.

 

 
Met een duidelijke en wel verdiende uitslag (3-0) hebben we Strijtem kunnen verslagen

Het was een droom van ons om de tot nog toe onverslagen eerste van onze reeks te verslagen. Dit hebben we verwezenlijkt met duidelijke cijfers. De sfeer was er en de bank heeft genoten van de wedstrijd.

 

 
Op zaterdag 20 augustus 2011 wordt opnieuw het IRIS tornooi georganiseerd op de bekende locatie van de GTIL (technische school van Londerzeel)

Het belooft weer een leuke editie te worden met allerhande randactiviteiten. Meer informatie vind je binnenkort hier op deze website.

 

 

Toch de laatste set ...

De eerste wedstrijd van het jaar begon niet echt bijzonder. Een verwachte achterstand voor de eerste twee sets: 18-25 en 19-25. De derde set begonnen we echter vol vertrouwen en kwamen onmiddellijk een paar punten voor. We konden deze echter niet constant vasthouden wat ons richten 25 bracht. Toen werd het echt spannend. Het ging gelijk op en uiteindelijk heeft de beste ploeg gewonnen met een monsterscore van 32-34.

 

 
We zijn nu drie wedstrijden ver en hebben ze allemaal gewonnen.

Drie op drie en zelfs geen enkele set laten liggen. Dat maakt ons op dit moment horende bij de top drie en virtueel zelfs eerste binnen de competitie. De volgende wedstrijd belooft bijzonder spannend te worden, want dan spelen we tegen Davoc Lot, nummer 1 op dit moment. Als we naar de statistieken uit het verleden kijken, moeten we deze winnen. Elk seizoen is echter anders, maar we gaan er alles aan doen om onze positie te behouden.

 

 
De eerste wedstrijd moest al een hele tijd geleden gespeeld zijn. Eindelijk is het er van gekomen en we hebben ze gewonnen!

Het werd een spannende wedstrijd tegen Kasvol uit Vilvoorde. De setstanden, 0-3, geven dit beeld misschien niet echt weer, maar de punten per set zeggen het omgekeerde. Als we kunnen blijven groeien, belooft het een mooi seizoen te worden.

 

 
De eerste wedstrijd moest al een hele tijd geleden gespeeld zijn. Het blijft maar aflastingen regenen. Zo ook de wedstrijd van vrijdag 15 oktober.

We keken al lang uit naar onze eerste wedstrijd van 15 oktober, maar ook deze werd uitgesteld door de tegen partij. De eerste wedstrijd van het seizoen voor IRIS 2000 wordt die van 19 oktober tegen Kasvol. Onze vechtlust om deze wedstrijd te winnen wordt alleen maar groter door. Tegen Veteranen van Machelen hebben ze lang kunnen stand houden (2-3), maar gaan ze kunnen stunten tegen IRIS 2000?

 

 
Het was een leuke ervaring na een aantal maanden van rust terug te kunnen volleyballen met de ploeg

Twee ploegen waren afgevaardigd. IRIS2000 en IRIS75. Een mooie zesde plaats voor 2000 en een achtste voor 75.

 

 

De fotos van het tornooi staan op de website. Nu ook de fotos van Herbert.

Niet alleen de fotos staan online, ook het klassement en de nevencompetities kan je hier terug vinden.

 

 
De verschillende nevencompetities zijn bekend waar hele leuke prijzen mee te winnen zijn.

Naast het sportieve klassement hebben we dit jaar een aantal nevencompetities bedacht waar hele leuke prijzen:

  • Fairplay (verkozen door alle andere ploegen)

  • Best geklede ploeg in het kader vna 35 jaar bestaan (duik in de verkleedkoffers)

  • Gouden fluit (verkozen door de andere ploegen)

  • Beste verliezer ( per verloren match worden de punten bij mekaar geteld)

  • Zuipbeker (om t er t meeste drinken) 

 
Er bestaan niet alleen fotos van de wedstrijd, maar ook filmpjes. klik op meer... als je ze wilt bekijken

 

 
Vanaf nu kan je je inschrijven op de website voor het openluchttornooi van za 29 mei.

Vanaf vandaag is het mogelijk om je met je ploeg in te schrijven voor het tornooi. Een ploeg bestaat uit zes spelers. Het aantal inschrijven is beperkt tot 20 ploegen voor het heel tornooi.

 

 

Op zaterdag 17 april vieren we dit met een een wedstrijd tussen Iris 75 en 2000 met daarna een drankje en een hapje voor alle oud-leden.

Alle oud-leden zijn van harte welkom vanaf 17h30,willen jullie echter onze 2 ploegen tegenover elkaar bezig zien,dat kan vanaf 16h30.

Om alles goed te kunnen plannen ,vragen wij u ons te melden of je kan aanwezig zijn.

Wij zien er reeds naar uit om jullie daar te ontmoeten.

Contactpersoon: Pauwels William.
Meer info vind je in deze brief.

 

 

Er wijzigt dan toch niets aan de locatie voor het IRIS volleybal tornooi, nl de oude locatie op de sportterreinen van de technische school GTIL blijven behouden.

Er verandert dus niets tov voorgaande jaren. De technische school aan de Daalkouter blijft ook dit jaar onze locatie voor het gras tornooi!

 

 

 

 
De wedstrijd is tot op een later moment uitgesteld. 

 
Wegens kwetsuren en dubbele boekingen zal de wedstrijd tegen Time Out naar een latere datum worden verschoven 

 
Het belooft donderdag een spannende wedstrijd te worden.

volgens de statistieken is het deze keer de beurt aan IRIS 2000 om de wedstrijd te winnen. Vorig seizoen werd het 3-1 en 1-3 in terug ronde voor IRIS 2000. Als deze cyclus zich blijft herhalen winnen we met 1-3 in Zellik tenzij je het bekijkt vanuit het standpunt van thuiswedstrijd of verplaatsing...

 

 
Wat sommigen niet voor mogelijk achte, is dan toch gebeurd. Iris 75 klimt over 2000 in het klassement.

Ondanks de trainingen die IRIS 2000 achter de rug heeft, wint 75 toch meer wedstrijden. Momenteel staat 75 op de 7e plaats met 2 punten extra tegenover de 9e plaats voor 2000. Het aantal gewonnen sets is hetzelfde, maar 75 heeft n wedstrijd meer gewonnen. Dit houdt de spanning binnen de competitie tussen deze twee ploegen er natuurlijk in. Benieuwd hoe dit verder gaat verlopen.

 

 
Haast niemand had het verwacht, maar het is de mannen van 75 toch gelukt. De wedstrijd tegen Kasvol werd gewonnen met 3 - 1.

Het verrassende van de zaak is dat Kasvol als nummer 1 iun de competitie staat en zelf tegen zo een ploeg kan Iris winnen. Een dikke proficiat!

 

 
Dit jaar werd IRIS vertegenwoordigd op het STEVOC tornooi door de 'jonge' mannen. Het werd een succes.

Zelfs het geweldige resultaat van vorig jaar toen we vierde werden, is verbeterd. Een derde plaats mogen we op onze naam schrijven. Twee kansen om de finale te spelen, hebben we verloren. Dit is echter geen schande gezien het niveau van deze finalisten wat ook tot uiting kwam in de de spannende finale.

 

 
De strijd tussen IRIS75 en 2000 is gestreden. Ondanks de minimale opkomst van IRIS2000 hebben zij de wedstrijd toch kunnen winnen

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De eerste set stond 2000 fel achter. Ondanks een heuse inhaalbeweging konden zij de set niet op hun naam zetten.
Deze tegenslag kon 75 niet uitbuiten en bleef de tegenploeg er toch in geloven zodat ze op deze manier de wedstrijd wonnen, al moet er wel gezegd worden dat er momenten van vermoeidheid naar boven kwamen. Gelukkig was er Herbert die zei dat bij verlies er enkel water gedronken mocht worden na de wedstrijd.

 

 
Ook dit jaar organiseren wij het IRIS tornooi, meer bepaald op zaterdag 30 mei.

Vanaf nu is het mogelijk om je ploeg online in te schrijven via deze website. Klik hier voor meer info.

 

 

Belofte maakt schuld...

Belofte maakt schuld. Dat mocht onze passeur Fozzie de Skiller aan den lijve ondervinden. "Als het sneeuwt en 't blijft minstens 2 dagen liggen, dan is 't kerstmarkt bij ons in den hof," hoor ik hem nog zeggen om er gemakkelijk van af te komen...

Groot was ons aller consternatie bij het zien van al dat moois: de Fozzie had zowaar gezorgd voor een kraamke met keutten drank, een kraamke met warme soep, een kraamke met warme chocomelk, een kraamke met hotdogs, en een kraamke met een glad trappeke, en een kraamke met kerstmuziek, all, zijn hof stond tamelijk vol. Om alles compleet te maken stonden er nog 2 brandende vuurkorven wat het voor de "Sergeskes"/waaghalzen onder ons natuurlijk extra attractief maakte, en enkele mooie kaarsen langs het pad naar de tuin, en natuurlijk niet te vergeten een lichtjesslinger door de bomen. En alsof dat nog niet goed genoeg was, had hij speciaal een camion sneeuw laten afkappen, en den thermostaat op -9 C afgesteld, en ja, de sneeuw bleef liggen...

De afwezigen hebben meer dan ongelijk, de aanwezigen hebben dan maar gecompenseerd om alles op te krijgen - aauw...

Fozzie, 't is maar om te zeggen dat ge bij deze een mooi en voor herhaling vatbaar event hebt opgestart! Merci.

 

 
Onze ploeg is fier om de familie Van Der Beken te feliciteren met hun zoontje

Niemand had het ooit durven denken, maar ook de koekie is papa geworden en dat mogen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Een dikke proficiat aan de fiere ouders!

 

 

Nood breekt wet - spelers verzinnen nieuwe slogan in heetst van de strijd...

Tijdens de wedstrijd tegen Reternavoc stond het spreekwoordelijke water de spelers van Iris2000 meermaals aan de lippen.
Maar dat mocht de gasten niet deren. Met vereende krachten doken zij de tweede set in na de eerste te hebben verloren met nipt verschil. De nieuwe spontaan ontstane slogan "Bitterballen bitterballen hoi hoi hoi" - hoort u het galmen in een sporthal? - zorgde voor een nooit geziene vechtlust (wie wil er namelijk niet de wedstrijd beindigen met een stevige portie bitterballen op kosten van de kas?). De tweede en vierde set werden op deze wijze gewonnen - een ietwat "bittere" tegenstander achterlatend.
Maar omdat we op tijd thuis wilden zijn gezien de op til zijnde ijzel, besloten we alsnog de laatste set aan de tegenstander te geven...
"Oefening baart kunst," merkte Fozzie de Schilder schamper op - hij zag het bitterballenfestijn natuurlijk aan zijn neus voorbijgaan.
Naast een genteresseerde vrouwelijke arbiter (wat roepen jullie daar?) en een tevreden thuisploeg, herinneren we ons vooral het opgemerkte debuut van coach/bankzitter Achilles aka Rudi Van Der Linden, die gezien zijn herstellende achillespees het nuttige aan het aangename koppelde door de jongens op het veld met de nodige raad en daad bij te staan.
Daatmet Liederke, begint al maar te bibberen (en niet alleen van de kou!).

 

 

Door de hevige sneeuwval en het levensgevaarlijk is op de weg wordt deze wedstrijd naar een latere datum verplaatst.

Spijtig, want het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Nu kunnen we er ons natuurlijk nog beter voorbereiden op deze wedstrijd.

 

 
De strijd tussen IRIS75 en 2000 om de eerste wedstrijd te winnen is gestreden.

Het is er nu reeds van gekomen. De strijd om als eerste ploeg een wedstrijd te winnen is beslecht. Op hetzelfde moment hebben beide ploegen hun wedstrijd gewonnen. Zij het wel dat IRIS75 er drie wedstrijden voor nodig had en IRIS2000 slecht twee! We kijken alvast uit naar de traktatie van IRIS75.

 

 

Op woensdag 24 september heeft groot IRIS aan team-building gedaan. Een bedrijfsbezoek aan ons favorite biermerk stond op het programma

Welk ander bedrijf dan den Duvel (eigenlijk Duvel-Moortgat) kan onze ploeg het best bezoeken. Een groot succes leek het eerst, maar spijtig genoeg moesten een aantal spelers op het laatste moment nog afhaken. In ieder geval kennen we nu de echte diehards. Het was eens leuk om het bedrijf achter de drank te leren kennen en vooral wanneer het natte gedeelte van de rondleiding was aangebroken, konden we ons naar hartenlust laten gaan. Een Duvel schenk je best in een proper glas dat niet in de diepvriezer heeft gestaan. De voorkeur van de jeugd gaat naar het residu in het glas en niet in de fles. Het maakt het bier iets troebeler (niet alleen in het hoofd) en iets bitterder. Net zoals wij, tot het bittere eind.

 

 

Het was weer een enorm succes en het weer heeft voor een keer geen roet in het eten komen strooien.

Alle fotos kan je bekijken door op deze link te klikken. Ben je niet tevreden met hoe je op de foto staat, laat dan gerust iets weten. Photoshop doet wonderen ;-)

 

 

Dit jaar waren wij ook van de partij op het tornooi in Steenhuffel. We zijn er op spectaculaire wijze vierdes geindigd.

Met vier vaste spelers en enkele gastspelers zijn we de dag doorgekomen. Het was vooral het einde dat voor de verrassing zorgde. Na de wedstrijd gespeeld te hebben die moest beslissen over finale of niet (die we verloren hebben), moesten we zogezegd niet meer spelen. Toen we nog met twee overbleven, riepen ze plots door de micro dat we voor plaats drie en vier moesten spelen. We hebben gelukkig nog een paar sportievelingen kunnen vinden en zo de eer nog gered. 15-10 en 15-11 was een behoorlijke score. Het was een leuke dag.

 

 

Er is een nieuwe website gemaakt voor volley-iris.be en deze staat vanaf nu ook online!

De oude website van den IRIS stond al weer een paar jaar op het net. Daarom is er beslist om een nieuwe te ontwikkelen waarvan u het resultaat nu met uw eigen ogen kunt bewonderen. Het gastenboek is terug van weggeweest, dus als je wilt laten weten wat je van deze vernieuwde website vindt, laat dan gerust een berichtje na. Je kan nu ook de laatste updates vinden van de rangschikking in de competitie en dit van de twee ploegen. Verder meer informatie over de spelers zelf en nog zoveel meer...